Information med anledning av Coronavirusets utbredning

Informationen uppdateras löpande, senaste uppdatering 30 maj 2020.

Vi värnar framför allt om våra gästers trygghet och välbefinnande. Dagligen följer vi med i vad Folkhälsomyndigheten lämnar för besked och rekommendationer utifrån rådande läge i Sverige och omvärlden.
Bödagården öppnade för säsongen fredag 15 maj och vi hoppas naturligtvis att spridningen av viruset har minskat långt innan sommarsäsongen. Här vill vi ändå informera om att vi gör allt för att våra gäster ska kunna ha en säker vistelse hos oss.

 

Stugor och camping:

I stugor och på campingplatsen har du ditt egna boende, nästan som hemma. Du som kommer med husbil eller husvagn kommer att visas till din plats så att vi kan hjälpa dig att ställa upp ditt ekipage med så säkert avstånd till andra boende som möjligt. Vi har 170 platser på campingen som inte går att förboka och vid behov kommer vi att kunna stänga av ett antal av dessa platser för att minska trycket på campingdelen.
Vi har byggt om vår reception så att den blivit lite rymligare och man behöver numer inte gå ut samma väg som man kom in. Någon form av kösystem kommer att finnas så att inte fler än max två gäster behöver vara i receptionsdelen samtidigt. Om du ska campa kan du förbereda dig redan innan ankomst och se till att du har ett giltigt CKE (Camping Card Europe) eller camping-id. Liksom tidigare kommer vi att kunna erbjuda vissa gäster att checka ut utomhus (gäller endast förbokade platser/stugor som betalats i förväg) på söndagar under högsäsong.

 

Vandrarhem:

I vandrarhemmet kommer vi varje vecka ha ca 5 rum (av totalt 19) stängda för uthyrning för att minska trängsel och tryck på gemensamma utrymmen så som kök, toalett och dusch. Vandrarhemmet kommer att få tätare städintervall precis som övriga utrymmen där det vistas mycket folk. Tvätta alltid händer före och efter att du besöker köket och se till att plocka undan och städa efter dig. Ha inga saker ståendes framme i kök eller andra gemensamma utrymmen och ta gärna med burkar som du kan förvara dina matvaror i kylskåpet i. Dessa ska också märkas med namn och avresedatum så vi kan slänga om vi ser att något är kvarglömt.

 

Servicebyggnader, café och butik:

I alla gemensamma utrymmen kommer vi att utöka rutinerna för städning och desinfektion. I våra servicebyggnader ser vi över rutiner för att säkerställa våra gästers säkerhet.
Handsprit kommer att finnas vid samtliga gemensamma utrymmen, servicehus, café, butik och reception. Dessa typer av utrymmen kommer att desinficeras dagligen.
Information och påminnelser om att hålla avstånd till andra kommer att finnas i anslutning till alla gemensamma utrymmen på campingen.
Som vanligt kommer vi ställa höga krav på vår personal gällande allt som har med sanitet och egen hygien att göra.

 

Programverksamheten:

Vår programverksamhet med barnmöten, bibelstudier, andakter och konserter mm brukar ha många åhörare. Vi kommer att följa Folkhälsomyndighetens direktiv när det gäller begränsningar i antal personer som tillåts på offentliga samlingar. Det jobbas med idéer om att kunna erbjuda viss del av programmet även om nuvarande direktiv kommer att kvarstå. Går det inte att hålla samlingarna på ett säkert sätt så kommer de inte att genomföras.

 

Förändrade avbokningsvillkor:

Vi har valt att förändra våra avbokningsvillkor för att underlätta för våra gäster:

  • Du som har ett avbeställningsskydd på din bokning kan fram till 15 maj avboka och ange Coronaviruset som anledning, utan att visa upp intyg från myndighet eller läkare. Du får då hela din bokningsavgift återbetald förutom kostnaden för avbeställningsskyddet. Väljer du att ha kvar din bokning kan du som vanligt fram till dagen före ankomst avboka av någon av de andra anledningarna i avbeställningsskyddet med gällande regler för sjuk- eller annat intyg.
  • För dig som saknar avbeställningsskydd på din bokning erbjuder vi avbokning fram till 15 maj till en lägre kostnad. Istället för 15% av bokningens kostnad så får du boka av för 500 kr (lägsta bokningsavgift) och får resten av ditt betalda belopp tillbaka. Detta gäller om du anger Coronaviruset som anledning och du behöver inte uppvisa intyg från myndighet eller läkare. Väljer du att ha kvar din bokning kan du som vanligt avboka fram till 30 dagar innan ankomst och bara betala bokningsavgiften på 15% (lägst 500 kr).
  • Vi rekommenderar alla som gör nya bokningar att lägga till ett avbeställningsskydd.

 

Vad kan du som gäst göra?

EGEN HYGIEN: Tvätta händerna ofta och noga!
HÅLL AVSTÅND: Både utomhus och inomhus, rekommendation är ca 2 meter. Innan du går in i servicehus eller våra andra byggnader, kolla att det går att hålla avstånd! Vänta annars utanför.
PLANERA: Innan du handlar, både på campingområdet och utanför, tänk efter vad du behöver så minimerar du både tiden och antalet besök där det finns många andra männsikor.
KOM INTE SJUK: Om du känner dig sjuk med t ex hosta, halsont, snuva eller feber, stanna hemma och kom till oss när du känner dig frisk igen.

Plexiglas vid våra försäljningsställen

Avståndsmarkeringar i golv

Informationsskyltar på dörrar

Adress

Bödagårdens Camping
Svartbäcksvägen 17
387 73 LÖTTORP

Kontakt

Telefon: 0485-58 68 00
Öppen måndagar 17:30-19:00

E-post:
info@bodagarden.nu

Service

Reception stängd, öppnar 12 maj 2021
Butik stängd, öppnar 12 maj 2021

Övrigt

Caféet stängt för säsongen
Strandkiosken stängd för säsongen
Gatuköket stängt för säsongen

© Hördegård & Svahn Reklambyrå AB   www.hsreklam.se