BRA ATT VETA OM BÖDAGÅRDEN

Här finns information som är bra för dig att veta innan du bokar ett boende hos oss på Bödagårdens Camping.

AVFALL – lämnas på någon av våra tre miljöstationer. Miljöstationerna återfinns i närheten av några av våra servicebyggnader. Hjälp oss genom att lägga dina sopor i rätt kärl. Våra miljöstationer är inte avsedda för grovsopor och farligt avfall. För detta hänvisar vi till Böda Återvinningscentral. Kontakta vaktmästare om du har frågor.

BILTRAFIK – är tillåten inom området kl. 06:00-23:00. Vid sen ankomst, parkera bilen på strandparkeringen. Bommar är stängda 23:00-06:00. Trafik med arbetsfordon kan förekomma under dagen. Visa hänsyn, hastighetsbegränsningen på hela området är 20 km/h.

BRANDSLÄCKARE – finns utplacerade över hela området. Försäkra dig om var närmaste brandsläckare är genom att kontrollera vår karta där de är inritade med röda markeringar.

DUSCHARNA – i servicehusen är avgiftsbelagda och kostar 3 kr för 2 minuter. Duschkort löses i receptionen. Outnyttjat belopp på duschkortet återfås vid utcheckning.

ELBIL – får endast laddas på anvisad plats i godkänd laddstolpe. Sådan stolpe finns placerad på området Längtan. Betalning sker i receptionen. 2023 är kostnaden per KWh 5 kr. Den el som är inkluderad i priset för campingtomt/annat boende får inte användas till laddning av elbil.

ELEKTRICITET – får endast användas med godkänd utrustning för utomhusbruk. Adapter till elstolpe går att köpa i receptionen.

GASOLBEHÅLLARE – av de vanligaste storlekarna finns att köpa (inbyte av tom tub). Hör efter i receptionen.

GRILLNING – får endast ske i grill. Öppen eld på marken är inte tillåten, inte heller engångsgrillar. Iordningställd grillplats finns bakom vandrarhemmet. Töm kolen i särskilda kärl vid miljöstationerna. Observera att lokalt grillningsförbud kan råda under delar av sommaren. Detta anslås i så fall på campingens informationstavlor.

HANDIKAPPDUSCH/WC – finns i servicehusen Hoppet och Längtan.

HJÄRTSTARTARE – finns utanför receptionen under de månader som campingen har öppet.

HUNDAR – är välkomna överallt på campingen och i vissa av våra andra boenden. På campingen ska hunden hållas kopplad. Rastning av hundar sker utanför området. Plocka alltid upp efter din hund. Hund på stranden är endast tillåtet vid hundbadet söder om campingen. Hunddusch finns vid servicehuset Längtan, se karta.

IN- OCH UTCHECKNING – sker i receptionen för såväl campingplatser som stugor, lägenheter och rum. Incheckning från kl. 15:00. Utcheckning ska ske senast kl. 12:00 på avresedagen.

INTERNET – finns fritt på delar av området, runt huvudbyggnaden och i vandrarhemmet.

PARKERING – på området får endast ske med giltigt parkeringsbevis som utfärdas av receptionen. En bil per campingtomt eller per stuga/rum på avsedd plats. Övriga bilar parkeras på strandparkeringen där det är p-avgift, för närvarande 40 kr/dygn.

POST – som kommer till våra gäster läggs i en låda utanför receptionen. Utgående post kan lämnas i receptionen så postar vi den åt dig nästkommande dag. Vill du själv posta så finns brevlåda 500 meter söder om campingen efter länsvägen.

RECEPTIONEN – är din servicecentral på området. Här finns turistinformation med broschyrer, kartor och övrig information. Telefon 0485-586800 under öppettider.

RÖKNING – är förbjuden i och runt alla allmänna byggnader, i vandrarhemmet, i lägenheterna och i alla stugor. Släng inga fimpar på marken, tänk på barnen och djuren!

SERVICEHUSEN – är öppna dygnet runt under säsongen. Städning utförs varje morgon mellan kl. 5.00 och 7.00. Under högsäsong stängs servicehusen en timme på eftermiddagen varje dag för extra städning. Tider för detta anslås på servicehusen.

TVÄTTSTUGA – finns i servicehusen Hoppet och Längtan. Tid i tvättstugan bokas i receptionen. För 100 kr ges tillgång till en tvättmaskin och en torktumlare i 3,5 h.

TÖMNING – av avloppstank på husbil kan göras på avsedd platta bredvid servicehuset Lyckan (se karta). Vid varje servicehus finns utslagsback för dig med husvagn som behöver tömma husvagnstoaletten och spillvatten. På vissa tomter har du också möjlighet att koppla spillvatten direkt på campingens system.

VATTEN – Hjälp oss att spara på vattnet, det är en bristvara på Öland. Diska inte under rinnande vatten. Det är inte tillåtet att tvätta bilen, husvagnen eller husbilen på campingen.

Adress

Bödagårdens Camping
Svartbäcksvägen 17
387 73 LÖTTORP

Kontakt

Telefon: 0485-58 68 00
Dagligen 09:00-11:00

E-post:
info@bodagarden.nu

Service

Reception öppen 09-11, 17-18
Butik öppen 09-11, 17-18

Övrigt

Caféet öppnar vid midsommar
Strandkiosken öppnar vid midsommar
Gatuköket öppnar måndag vecka 27

© Hördegård & Svahn Reklambyrå AB   www.hsreklam.se