SOMMARJOBB 2024

Bödagårdens Camping söker sommarjobbare för sommaren 2024.

Vi erbjuder många varierande arbetsuppgifter.

För att söka ska du helst fylla 18 år innan sommaren 2024.

Vi vill ha din ansökan via mail till info@bodagarden.nu senast 29 februari 2024. I mailet bifogar du ett personligt brev som beskriver vem du är och varför du vill sommarjobba på Bödagårdens Camping. Du bifogar också CV. Både personligt brev och CV får gärna vara i pdf-format.

I din ansökan ska du uppge två referenser. Dessa personer bör vara minst 5 år äldre än du själv och känna dig utifrån arbetslivet, skolan eller annan inte privat situation.

Intervjuer görs löpande och avslutas vanligtvis under mars månad. Besked om eventuellt sommarjobb kommer sedan senast i april.

Läs igenom den allmänna informationen nedan och sedan om de olika placeringarna som erbjuds på gården. Observera att olika tjänster kan ha olika antal veckors tjänstgöring.

ALLMÄN INFORMATION OM SOMMARJOBB

Med sitt lugna idylliska läge vid Bödabuktens milslånga sandstrand är Bödagården för många en pärla på norra Öland.

Bödagårdens Camping är en lagom stor fyrstjärnig familjecamping som drivs i kristen regi av Svenska Alliansmissionen. Här finns moderna serviceanläggningar, butik och cafeteria. Dessutom är det bara hundra meter till stranden! På Bödagården erbjuds du allt från sol, bad och avkoppling till gemenskap i olika aktiviteter. En sommar­pastor och ett gårdsgäng står för ett blandat program för alla åldrar varje dag under hela sommaren.

Att jobba på Bödagårdens Camping är en förmån på många sätt. Det innebär så mycket mer än bara ett jobb, det är mer som att leva ett liv. Du får tillfälle att träffa många nya människor både bland personalen och bland gästerna. Du arbetar i ett serviceyrke där du förväntas vara en del av gårdens ansikte mot gästerna.

Möjlighet finns att hyra del av en stuga och att äta tillsammans med övrig personal.

Du som söker jobb hos oss skall ha en kristen livssyn.

Vi har möjlighet att erbjuda sommarjobb under veckorna 23-35, men de flesta tjänsterna ligger samlade under kortare eller längre perioder i dessa veckor.

Du kan söka en eller flera tjänster samtidigt.

Om tjänsterna du söker inte har några specifika veckor så ber vi dig att skriva i ansökningen vilka veckor du kan arbeta.

Det är en stor fördel om du kan jobba minst sex eller sju veckor under sommaren, om inte tjänsten du söker kräver ett färre antal veckor.

Du bör tänka på att du under den period du sommarjobbar inte har möjlighet till några längre ledigheter. Vår högsäsong är veckorna 28-31 under vilken det är svårare att få ledigt utöver normala schemalagda ledigheter. Om du ändå behöver ta ledigt, meddela detta gärna redan i din ansökan eller meddela dina önskemål om ledighet så snart som möjligt efter att du fått klart med din anställning.

Här nedanför kan du läsa mer om de placeringar som går att söka på Bödagårdens Camping.

MORGONSTÄD

Du söker inte morgonstädstjänsten separat, den ingår i så gott som alla scheman och du har mellan ett och tre morgonstäd i veckan. Ett städpass ligger mellan kl. 05:00-07:00 under högsäsong.

Tryck på plus-tecknet vid respektive arbetsställe för att få mer information.

RECEPTION/BUTIK

Vår reception och butik ligger gemensamt och du som söker en tjänst i receptionen jobbar samtidigt i butiken och vice versa.

Som receptionist är du ofta den första person som våra gäster möter på campingen. Du ska med ett välkomnande sätt kunna ge gästerna hjälp med de funderingar som de kommer till dig med. I receptionen sköter du in- och utcheckning, hyr ut bl.a. cyklar och minigolf och svarar på frågor som gästerna kan ha om att turista på norra Öland eller generella frågor om campingen. Det krävs även arbete vid dator, då bokningssystemet körs helt och hållet genom datorn. Som receptionist pratar man även mycket i telefon. Språkkunskap är också en merit, både engelska och tyska.

I butiken kan gästerna handla det mesta som de behöver på campingen. Du måste se till så att det är påfyllt i hyllorna samt att det ser städat ut i butiken. Om varor börjar ta slut måste du meddela butiksansvarig om detta. Du måste vara serviceinriktad och vilja hjälpa gästerna på bästa sätt.

Tidigare arbete i reception eller liknande samt vana vid arbete i butik är meriterande men inget krav.

Receptionist/butiksbiträde går att söka för alla veckor under sommaren, meddela i ansökan vilka veckor du vill arbeta. Vi ser gärna att du jobbar minst under sex veckor inklusive veckorna 28–31.

Arbetstiderna kan variera, men under högsäsong jobbar du vanligtvis 7:30-15:00 eller 15:00-23:00 med morgonstäd två till tre morgnar innan du börjar ditt skift.

TOTALT ANTAL TJÄNSTER = 7–8

STRANDKIOSK

I kiosken jobbar du med försäljning av glass, godis, kaffe, strandleksaker m.m. och sköter även uthyrning av t.ex. trampbåtar. I jobbet ingår också att se till att kiosken är välfylld med de produkter som vi erbjuder. Du kan även behöva kontakta kollegor som måste komma ner och hjälpa till med att fylla på under dagen.

Du skall vara serviceinriktad och stresstålig, och vilja hjälpa gästerna på bästa sätt. Du skall inte vara rädd för att jobba ensam, då det under visa perioder kan vara så.

Strandkiosken är öppen från midsommar till slutet av vecka 32 och det är bra om du kan jobba hela eller större delen av den perioden.

Arbetstiderna varierar beroende av tid på sommaren, och väderlek. Du har morgonstäd en till två morgnar i veckan innan du börjar ditt skift.

TOTALT ANTAL TJÄNSTER = 2

KÖK

I köket jobbar du som kock eller kokerska och har tillsammans med dina kollegor ansvar för lunch och middag till personal och campingens frivilligarbetare. Du skall till en utsatt tid ha fram mat till 60–80 personer. Vissa veckor har vi ytterligare gäster t.ex. vid läger och annat. Vissa veckor kan vi även servera lunch till våra gäster. Du har även hand om disk och städning i köket.

Vana vid arbete i storkök är meriterande.

Du arbetar från vecka 25 till och med vecka 31 eller 32. Även kortare tid är möjlig.

Arbetstiderna är varierande, vissa dagar är du med vid båda måltiderna och vissa dagar bara vid den ena. Du har morgonstäd någon gång i veckan innan du börjar ditt skift.

TOTALT ANTAL TJÄNSTER = 4–6

CAFÉ

I cafét tillagar vi enklare luncher, serverar kulglass, bakar m.m. Under lägerveckor och högsäsongen serverar vi också frukost till lägerdeltagare och övriga gäster på campingen.

Du som söker tjänsten skall vara serviceinriktad och ha bra stresstålighet med en vilja att hjälpa gästerna, men också kunna samarbeta med övrig personal på ett bra sätt. Du har även hand om disk och städning i cafét.

Kunskap om kök, café, servering och vana vid kassaarbete är meriterande.

Tjänsten i cafét söker du för minst fem veckor, gärna längre. Du måste kunna jobba merparten av veckorna 28–31.

Arbetstiderna kan variera, men vissa dagar i veckan börjar du tidigare med morgonstäd eller med ansvar för personalens frukost.

TOTALT ANTAL TJÄNSTER = 11–12

GATUKÖK

I vårt gatukök lagar vi snabbmat (hamburgare, gyros, pommes, korv m.m.), serverar kulglass, sköter kassa, städning och disk.

Du skall vara serviceinriktad och ha bra stresstålighet med en vilja att hjälpa gästerna, men också kunna samarbeta med övrig personal på ett bra sätt.

Erfarenhet av arbete inom snabbmat och vana av kassaarbete är meriterande.

Arbetstiderna kan variera under gatukökets öppettider, vissa dagar i veckan börjar du tidigare med morgonstäd.

Gatuköket är öppet veckorna 27–31 och om du söker den här tjänsten ska du kunna jobba minst alla dessa veckor.

TOTALT ANTAL TJÄNSTER = 6

STÄD

Du och dina kollegor är ansvariga för att det hela tiden är snyggt och rent i gårdens servicebyggnader och övriga toaletter och gemensamma utrymmen. Du ser till att allt är förberett för de som har morgonstäd och är den som ansvarar vid kontroll av gästernas städning i våra stugor och övriga boenden. Under dagen städar du också i gemensamma personalutrymmen (inte personalboende).

Tidigare erfarenhet från städjobb eller liknande är meriterande.

Denna tjänst söker du minst för veckorna 27–31, gärna längre då det finns behov hela sommarsäsongen.

Arbetstiderna kan variera, men under högsäsong jobbar du vanligtvis 5:00–13:00 (inklusive morgonstäd) eller 13:00-21:00. Även pass mitt på dagen förekommer. Under veckorna 27–31 arbetar du alltid parallellt eller tillsammans med minst en kollega.

TOTALT ANTAL TJÄNSTER = 8

VAKTMÄSTERI

Som vaktmästare jobbar du mestadels utomhus med gårdens skötsel. Exempel på uppgifter kan vara gräsklippning, grästrimning, soptömning, försöka att lösa problem som uppstår i våra servicehus och kontakt med våra gäster ute på campingen som kan behöva hjälp med t ex el eller gasol. Du är också en av de personer som hjälper våra gäster att ställa upp sina husvagnar och husbilar rätt.

Du skall vara självständig och kunna möta gäster på ett bra sätt. Du är en av de anställda som möter gästerna mest.

Snickarvana och elkunskap är meriterande. Körkort är ett krav som vaktmästare.

Du bör kunna jobba minst sju veckor under sommaren inklusive veckorna 28–31.

Arbetstiderna kan variera, men under högsäsong jobbar du vanligtvis 7:45–15:00 eller 15:00-23:00 med morgonstäd två till tre morgnar innan du börjar ditt skift.

TOTALT ANTAL TJÄNSTER = 2-3

CAMPINGVÄRD

Som campingvärd jobbar du mestadels utomhus. Du tar emot gästerna och hjälper dem till sin campingtomt och visar hur de kan ställa upp på ett säkert och korrekt sätt. Du har en nära kontakt med receptionen om vad som behöver göras. Exempel på uppgifter som kan vara utöver den du annars har är gräsklippning och grästrimning,

Denna tjänst söker du för minst veckorna 27–31.

Arbetstiderna är vanligtvis 10:00–18:00 med morgonstäd några gånger i veckan.

TOTALT ANTAL TJÄNSTER = 2

UNGDOMSLEDARE

Som ungdomsledare ansvarar du för Teens (13–19 år) och After8 (8–12 år), som är våra specialinriktade barn- och ungdomsverksamheter. Du har också barnlek och samlingar för barn mellan 3–7 år.

Du arbetar med två kollegor och tillsammans planerar ni och genomför programmet. Du bör vara självständig och ha idéer, samt kunna ha en andakt och vara van att ta hand om barn och ungdomar. Meriterande är om du kan spela något instrument och leda sång.

De veckor som du arbetar är från midsommar till och med vecka 31.

Du jobbar eftermiddags- och kvällstider (måndag-fredag) men du har också morgonstäd en till två gånger i veckan. Som ungdomsledare kan du även få hjälpa till med andra arbetsuppgifter där det behövs.

TOTALT ANTAL TJÄNTER = 3

Adress

Bödagårdens Camping
Svartbäcksvägen 17
387 73 LÖTTORP

Kontakt

Telefon: 0485-58 68 00
Mån 17:30-19:00
Tis-Tor 08:00-10:00

E-post:
info@bodagarden.nu

Service

Reception öppnar 8 maj 2024
Butik öppnar 8 maj 2024

Övrigt

Caféet öppnar vid midsommar
Strandkiosken öppnar vid midsommar
Gatuköket öppnar måndag vecka 27

© Hördegård & Svahn Reklambyrå AB   www.hsreklam.se