SOMMARJOBB 2023

Bödagårdens Camping söker sommarjobbare för sommaren 2023.

 

Vi erbjuder många varierande arbetsuppgifter.
För att söka ska du helst fylla 18 år innan sommaren 2023.

Vi vill ha din ansökan via mail till info@bodagarden.nu senast 28 februari 2023. Tillsammans med ansökan skickar du CV och ett personligt brev, gärna i pdf-format. 


Läs igenom den allmänna informationen nedan och sedan om de olika placeringarna som erbjuds på gården. Observera att olika tjänster kan ha olika antal veckors tjänstgöring.

ALLMÄN INFORMATION OM SOMMARJOBB

Med sitt lugna idylliska läge vid Bödabuktens milslånga sandstrand är Bödagården för många en pärla på norra Öland.

Bödagårdens Camping är en lagom stor fyrstjärnig familjecamping som drivs i kristen regi av Svenska Alliansmissionen. Här finns moderna serviceanläggningar, butik och cafeteria. Dessutom är det bara hundra meter till stranden! På Bödagården erbjuds du allt från sol, bad och avkoppling till gemenskap i olika aktiviteter. En sommar­pastor och ett gårdsgäng står för ett blandat program för alla åldrar varje dag under hela sommaren.

Att jobba på Bödagårdens Camping är en förmån på många sätt. Det innebär så mycket mer än bara ett jobb, det är mer som att leva ett liv. Du får tillfälle att träffa många nya människor både bland personalen och bland gästerna. Du arbetar i ett serviceyrke där du förväntas vara en del av gårdens ansikte mot gästerna.

Möjlighet finns att hyra del av ett rum/stuga och att äta tillsammans med övrig personal.

Du som söker jobb hos oss skall ha en kristen livssyn.

Vi har möjlighet att erbjuda sommarjobb under veckorna 23-35, men de flesta tjänsterna ligger samlade under kortare eller längre perioder i dessa veckor.

Du kan söka en eller flera tjänster samtidigt.

Om tjänsten du söker inte har några specifika veckor så ber vi dig att skriva i ansökningen vilka veckor du kan arbeta.

Vi ser med fördel att du kan jobba minst sex eller sju veckor under sommaren, t.ex. veckorna 25-31 eller 27-33 (om inte tjänsten du söker kräver andra veckor).

Du bör tänka på att du under den period du sommarjobbar inte har möjlighet till några längre ledigheter. Vår högsäsong är veckorna 28-31 under vilken det är svårare att få ledigt utöver normala schemalagda ledigheter. Om du ändå behöver ta ledigt, meddela detta gärna redan i din ansökan eller meddela dina önskemål om ledighet så snart som möjligt efter att du fått klart med din anställning.

I din ansökan ska du uppge två referenser. Dessa personer bör vara minst 5 år äldre än du själv och känna dig utifrån arbetslivet, skolan eller annan inte privat situation.

Intervjuer görs löpande och avslutas vanligtvis under mars månad. Besked om eventuellt sommarjobb kommer sedan senast i april.

Här nedanför kan du läsa mer om de tjänster som går att söka på Bödagårdens Camping.

MORGONSTÄD

Du söker inte morgonstädstjänsten separat, den ingår i så gott som alla scheman och du har mellan ett och tre morgonstäd i veckan. Ett städpass ligger mellan kl. 05:00-07:00 under högsäsong.

RECEPTION/BUTIK/KIOSK

Receptionsansvarig:

Du skall ha samma kunskaper som den som är receptionist men du skall också ha en ledarförmåga då du under föreståndaren och vice föreståndaren leder arbetet i receptionen. Du skall kunna ge tydliga instruktioner till dina medarbetare och hjälpa dem att genom föra sina arbetsuppgifter.

Som receptionsansvarig bör du kunna jobba större delen av sommaren, gärna veckorna 24-33.

Arbetstiderna kan variera, men under högsäsong jobbar du vanligtvis 7:45-15:00 eller 15:00-23:00 med morgonstäd två till tre morgnar innan du börjar ditt skift.

Butiksansvarig:

Som butiksansvarig har man även hand om uppbyggnad av butiken och beställningar både före och under sommaren. Du skall ha samma kunskaper som den som är butiksbiträde, då en del av din arbetsdag även innebär att stå i kassan i butiken.

Du skall också ha en ledarförmåga och vara självständig i dina beslut, då du under föreståndaren och vice föreståndaren leder arbetet i butiken. Du skall kunna ge tydliga instruktioner till dina medarbetare och hjälpa dem att genomföra sina arbetsuppgifter.

Du behöver jobba på campingen vecka 24 till vecka 33, för att kunna fullfölja ditt arbete.

Arbetstiderna kan variera, men under högsäsong jobbar du vanligtvis 7:45-15:00 eller 15:00-23:00 med morgonstäd två till tre morgnar innan du börjar ditt skift. Tiderna anpassas också efter när beställningar behöver göras och när leveranser kommer.

Receptionist/butiksbiträde:

Som receptionist är Du ofta bland den första person som våra gäster möter. Med ett glatt intryck och tryggt sätt skall du ge gästerna hjälp med de funderingar som de kommer till dig med. I receptionen kan du få mycket frågar om allt ifrån öppettider på lådbilslandet till våra egna priser. Det krävs även en viss datorvana, då bokningssystemet körs helt och hållet genom datorn. Som receptionist pratar man även mycket i telefon. Språkkunskap är också en merit, både engelska och tyska.

I anslutning till vår reception ligger också vår butik/minilivs där gästerna kan handla det mesta som de behöver på campingen. Du måste se till så att det är påfyllt i hyllorna samt att det ser städat ut i butiken. Om varor börjar ta slut måste du meddela butiksansvarig om detta. Du måste vara serviceinriktad och vilja hjälpa gästerna på bästa sätt.

Receptionist/butiksbiträde går att söka för alla veckor under sommaren, meddela i ansökan vilka veckor du vill arbeta.

Arbetstiderna kan variera, men under högsäsong jobbar du vanligtvis 7:45-15:00 eller 15:00-23:00 med morgonstäd två till tre morgnar innan du börjar ditt skift.

Strandkiosken:

I strandkiosken jobbar du med försäljning av glass, godis och kaffe m.m. och uthyrning av t.ex. trampbåtar.

Du skall vara serviceinriktad och stresstålig, och vilja hjälpa gästerna på bästa sätt. Du skall inte vara rädd för att jobba ensam, då det under visa perioder kan vara så.

Strandkiosken är öppen från midsommar till vecka 32 eller 33 och det är bra om du kan jobba hela eller större delen av den perioden.

Arbetstiderna varierar beroende av tid på sommaren, och väderlek. Du har morgonstäd två till tre morgnar i veckan innan du börjar ditt skift.

KÖK/CAFÉ/GATUKÖK

Kökschef:

Som kökschef har du ansvar för kökets alla inköp av mat m.m. och att göra upp menyer, med ett tätt samarbete med butiksansvarig och caféansvarig. Du skall ha planeringsförmåga och vara stresstålig, men också kunna samarbeta med övrig personal i köket på ett bra sätt. Utrymmena kan ibland kännas små. Du har goda kunskaper om kök och kökshygien.

Du arbetar även som kock eller kokerska och har ansvar för mat till personal och gårdsgäng. Du skall till en utsatt tid ha fram mat till 25-60 personer. Vissa veckor har vi ytterligare gäster vid läger och annat. Vissa veckor kan vi även servera lunch till våra gäster.

Du arbetar från vecka 25 till och med vecka 31 eller 32.

Kock/kokerska:

Som kock eller kokerska har du ansvar för mat till personal och gårdsgäng. Du skall till en utsatt tid ha fram mat till 25-60 personer. Vissa veckor har vi ytterligare gäster vid läger och annat. Vissa veckor kan vi även servera lunch till våra gäster.

Du arbetar från vecka 25 till och med vecka 31 eller 32. Även kortare tid är möjlig.

Caféansvarig:

Som cafésansvarig handlar det om att sätta upp menyer med priser och ha hand om beställningar och leveranser till vårt café. Du arbetar nära butiksansvarig och kökschefen med samordningen kring inköp.

Du skall kunna planera ditt arbete och ge tydliga instruktioner

Goda kunskaper om café, servering, kök och kökshygien är meriterande.

Du skall vara serviceinriktad och ha bra stresstålighet med en vilja att hjälpa gästerna, men också kunna samarbeta med övrig personal på ett bra sätt. Utrymmena kan ibland kännas små.

I övrigt handlar det om att agera kassabiträde, servera kulglass, att tillaga lättare mat i köket, baka och att diska mm.

Du arbetar från vecka 25 till och med vecka 32.

Cafébiträde:

Du skall vara serviceinriktad och ha bra stresstålighet med en vilja att hjälpa gästerna, men också kunna samarbeta med övrig personal på ett bra sätt. Utrymmena kan ibland kännas små.

I övrigt handlar det om att agera kassabiträde, servera kulglass, att tillaga lättare mat i köket, baka och att diska mm.

Kunskap om kök, café, servering och kassavana är meriterande

Arbetstiderna kan variera, men vissa dagar i veckan börjar du tidigare med morgonstäd eller med ansvar för personalens frukost. Tjänsten som cafébiträde söker du för minst fem veckor, gärna längre.

Grillbiträde:

Du skall vara serviceinriktad och ha bra stresstålighet med en vilja att hjälpa gästerna, men också kunna samarbeta med övrig personal på ett bra sätt.

I tjänsten lagar du mat i gatuköket (hamburgare, gyros, korv m.m.), serverar kulglass, sköter kassa och disk.

Erfarenhet av arbete inom snabbmat och kassavana är meriterande.

Arbetstiderna kan variera, men vissa dagar i veckan börjar du tidigare med morgonstäd.

Gatuköket är öppet veckorna 27–31 och om du söker den här tjänsten ska du kunna jobba alla dessa veckor.

LÅNGSTÄD/VAKTMÄASTARE/CAMPINGVÄRD

Långstäd:

Du är ansvarig för att det hela tiden är snyggt och rent i gårdens servicebyggnader och övriga toaletter och gemensamma utrymmen. Du ser till att allt är förberett för de som har morgonstäd och är den som ansvarar vid kontroll av gästernas städning i våra boenden. Under dagen städar du också i personalutrymmen (inte personalboende).

Under veckorna 27–31 går ni alltid minst två på varje pass. Arbetstiderna kan variera, men under högsäsong jobbar du vanligtvis 5:00–13:00 (inklusive morgonstäd) eller 13:00-21:00. Även pass 9:00-18:00 förekommer.

Tidigare erfarenhet från städjobb eller liknande är meriterande.

Denna tjänst söker du minst för veckorna 27–31, gärna längre då det finns behov hela sommarsäsongen.

Vaktmästare:

Som vaktmästare jobbar du mestadels utomhus med gårdens skötsel. Exempel på uppgifter kan vara gräsklippning, grästrimning, försöka att lösa problem som uppstår i våra servicehus och kontakt med våra gäster ute på campingen som kan behöva hjälp med t ex el eller gasol. Du är också en av de personer som hjälper våra gäster att ställa upp sina husvagnar och husbilar rätt.

Du skall vara självständig och kunna möta gäster på ett bra sätt. Du är en av de anställda som möter gästerna mest.

Snickarvana och elkunskap är meriterande. Körkort är ett krav som vaktmästare.

Arbetstiderna kan variera, men under högsäsong jobbar du vanligtvis 7:45–15:00 eller 15:00-23:00 med morgonstäd två till tre morgnar innan du börjar ditt skift. Du bör kunna jobba minst sju veckor under sommaren.

Campingvärd:

Som campingvärd jobbar du mestadels utomhus. Du tar emot gästerna och hjälper dem till sin campingplats och visar hur de kan ställa upp på ett säkert och korrekt sätt. Du har en nära kontakt med receptionen om vad som behöver göras. Exempel på uppgifter som kan vara utöver den du annars har är gräsklippning och grästrimning,

Arbetstiderna är vanligtvis 10:00–18:00 med morgonstäd några gånger i veckan.

Denna tjänst söker du för veckorna 27–31.

ÖVRIGA TJÄNSTER

Ungdomsledare:

Som ungdomsledare ansvarar du för Teens (13-19 år) och After8 (8-12 år), som är våra specialinriktade barn- och ungdomsverksamheter. Du har också barnlek och samlingar för barn mellan 3-7 år.

Du arbetar med en kollega och tillsammans planerar ni och genomför programmet. Du bör vara självständig och ha idéer, samt kunna ha en andakt och vara van att ta hand om barn och ungdomar. Meriterande är om du kan spela något instrument och leda sång.

Du jobbar eftermiddags- och kvällstider (måndag-fredag) men du har också morgonstäd ett par gånger i veckan. Som ungdomsledare kan du även få hjälpa till med andra arbetsuppgifter där det behövs.

De veckor som du arbetar är från midsommar till och med vecka 31.

Programvärd:

Du är den som under sommaren sköter kontakten med våra medverkande gäster, pastorer och gårdsgäng. Du är den som ser till att affischeringen fungerar på området och som informerar medverkande om vad som gäller på gården och välkomnar och följer upp med pastorer och gårdsgäng.

Du arbetar nära den som är programansvarig. Att ha jobbat på gården någon eller några somrar tidigare är meriterande då du känner till upplägget i programmet ganska bra.

Dina arbetstider varierar beroende på programutbudet och förutom värdskapet arbetar du också med någon av de andra uppgifterna som finns på gården. Även morgonstäd ingår i tjänsten två till tre gånger i veckan.

Adress

Bödagårdens Camping
Svartbäcksvägen 17
387 73 LÖTTORP

Kontakt

Telefon: 0485-58 68 00
Måndagar 17:30-19:00

E-post:
info@bodagarden.nu

Service

Reception öppnar 11 maj 2023
Butik öppnar 11 maj 2023

Övrigt

Caféet stängt för säsongen
Strandkiosken stängd för säsongen
Gatuköket stängt för säsongen

© Hördegård & Svahn Reklambyrå AB   www.hsreklam.se